תקנות הביטוח מגדירות פוליסת ביטוח סטנדרטית הכוללת תנאי מינימום שכל חברת ביטוח חייבת בהם כאשר היא משווקת פוליסת ביטוח רכב עבור כלי רכב פרטיים ומסחריים עד 4 טון. כלי רכב אלו זוכים להגנה מוכתבת בחוק לגבי תנאי מינימום שיהיו קיימים בפוליסות הרכב אותן רוכשים המבוטחים. הדברים נכונים הן לגבי פוליסות ביטוח רכב חובה, והן לגבי פוליסות ביטוח רכב מקיף.
משאיות ורכבים אחרים מסחריים, כמו גם רכבים דו גלגליים, אינם זוכים להגנה זו מטעם החוק ועל כן בעת רכישת פוליסת ביטוח רכב יש להקפיד ולבדוק כי התנאים המוצעים בפוליסת הביטוח, וגובה הביטוח, מתאימים עבור המבוטח וצרכיו.
דברים עליהם יש להקפיד בעת רכישת פוליסת ביטוח רכב למשאיותחמשת הדברים העיקריים עליהם יש להקפיד בעת רכישת פוליסת ביטוח רכב עבור משאית:
• הרחבת סיכוני צד ג' - על פי רב יש להרחיב את גובה הכיסוי לתביעות מצד גורם שלישי.
• בלאי - יש שני סוגי החלפות חלפים מקובלים ישן תמורת ישן, וחדש תמורת ישן. המשמעות של ישן תמורת ישן היא החלפת חלף ישן בחלף מחודש ושאינו חדש, או כיסוי כספי בערך שלוקח בחשבון את הבלאי שעבר על החלף ומוריד את ערך הפיצוי.
• ביטוח "כל הסיכונים" - סעיף המגדיר כיסוי של כל סוג תאונה אפשרית לה כלי הרכב המבוטח עלול להקלע. בסוג כיסוי זה, כל הכיסויים מבוטחים למעט רשימה ספציפית המוגדרת בפוליסת הביטוח.
• מזגן - בניגוד לפוליסות ביטוח רכב לרכבים פרטיים הכוללים ביטוח למזגן כחלק מפוליסת הביטוח, בפוליסת ביטוח רכב לכלי רכב מסחריים הפוליסה הבסיסית לרב אינה כוללת כיסוי למזגן. ניתן לרכוש הרחבה עבור כיסוי למזגן גם עבור כלי רכב אלו, אולם יש לעשות זאת באופן יזום.
• הוצאות גרירה וחילוץ - גם לכלי רכב פרטיים ניתן לרכוש שירותי דרך כהרחבה לפוליסה הבסיסית, אולם היא לרב מוצעת על ידי סוכני הביטוח כמובנית מאליה ובמידה ורוצים אפשר להורידה. כאשר מדובר בכלי רכב מסחריים המצב שונה ויש לבקש להוסיף הרחבה וזו במיוחד.
כלי רכב שונים נכנסים תחת הגדרה זו. בינהם כלי רכב המשמשים למסחר כ"אוטו גלידה" או שקמיות, משאיות, כלי רכב המשמשים לעבודה חקלאית ולעבודה כבדה כמנופים, דחפורים או מלגזות, כלי רכב המשמשים להסעת נוסעים כאוטובוסים, מיניבוסים, מוניות, הסעות וכו', כלי רכב המשמשים להוראת הנהיגה, רכבי הצלה כאמבולנסים, כבאיות או מכוניות שיטור, וכן כלי רכב גוררים וכלים נתמכים.
יועץ בענייני ביטוח